Comenzile plasate intre 09-10 Mai, vor ajunge la destinatie in perioada 13-14 Mai 🎁.

Ce este Aurul 585? Ce inseamna Aur 585?

Ce este Aurul 585? Ce inseamna Aur 585?

Ce este Aurul 585? Ce inseamna Aur 585?
 

Bijuteriile din aur autentic au un numar mic imprimat pe ele. Exista cateva numere standard pe care le vei găsi pe majoritatea produselor de aur. Multi cumparatori si detinatori de bijuterii nu observa numarul, nu stiu ce inseamna sau presupun ca este un numar de identificare al producatorului.
 

Numarul de pe spatele unei bijuterii din aur sau specificat intr-un certificate de calitate, nu este aleatoriu. Indica nivelurile de puritate ale aurului, folosit in acea bijuterie.
 

Avand aceste cunoștințe, cumparatorii de bijuterii se pot asigura ca primesc calitate, de fiecare data cand cumpara bijuterii din aur.  
 

Iata ce inseamna acele marcaje:
 

375: Aceasta inseamna aur de 9 karate. Adesea, marcajul apare doar pe bijuteriile britanice.
 

416/417: Aceste numere sunt interschimbabile si indica aur de 10 karate. In trecut, in Statele Unite, acesta era minimum care putea fi pe o piesa pentru a fi considerata un produs de aur.
 

500: Bijuteriile cu marcajul 500 sunt din aur de 12 karate. Această puritate este neobisnuita, deoarece tinde sa fie aproape alba.
 

583/585: Acestea sunt egale cu 14 karate. Cele doua numere sunt interschimbabile.
 

750: Bijuteriile cu acest numar sunt din aur de 18 karate.
 

916/917: Aceste numere indică aur de 22 de karate. Nici unul nu este folosit prea mult în bijuterii din cauza costului, dar este caratul utilizat pentru foita de aur si placare.
 

999: Se refera la aur de 24 de karate și este considerat prea moale pentru bijuterii.
 

Majoritatea bijuteriilor comercializate ca „aur”, sunt un aliaj de aur. Aurul în forma sa cea mai pura (24K), este prea moale si maleabil pentru a fi utilizat in realizarea bijuteriilor. 
 

Metalele care intra in componenta aliajului (nichel, cupru sau zinc) ajuta la intarirea aurului, astfel incat sa reziste la uzura normala.
 

 Sa vedem asadar, ce este aurul 585?
 

Aurul 585 este etichetat ca 14 karate și este 58,3% / 58.5% aur pur. Când o piesă include 58.5% procente de aur, restul ingredientelor sunt metale aliate. Unii producători si vanzatori de bijuterii vor folosiun procent putin mai mare de aur, astfel incat să-l poată numi aur „585”. 585 este mai usor de reținut din punct de vedere publicitar si de marketing. Iata o pereche de cercei din aur 585, clasica, care este 'best seller': Cercei banuti AUR 585
 

Aurul are doi izotopi: Au-197 și Au-198. Aurul folosit în bijuterii este de obicei Au-197. Au-198 este radioactiv și este utilizat în general in medicina si în scopuri nucleare. In plus, tot aurul de pe pamant a provenit de la asteroizi care transportau resturile de stele moarte.
 

Aur 585: este pur?
 

Karatele masoara cat de mult aur pur cuprinde orice bucata/piesa/bijuterie de aur. Ca masuratoare, fiecare karat reprezinta puțin peste patru procente din totalul de 24 de karate care formează o piesa de aur pur.

Practic, asta inseamna ca un articol de aur de 1 karat este 23 de parti de aliaj si 1 parte de aur. Un articol din aur de 14 karate, cunoscut si ca aur 583/585, inseamna ca peste jumătate din amestec, sau 58,3% si, respectiv, 58,5%, este aur pur.
 

Aur 585: Semnele de puritate
 

In fabricarea de bijuterii, „marcajul” inseamna procesul de certificare a cat de mult aur pur este intr-o singura bucata. Semnul distinctiv este cunoscut si ca marcaj. Acesta este imprimată pe bijuterii pentru a-i face pe consumatori sa stie cât de mult aur formeaza piesa respectiva. Pentru aur de 14 karate, există câteva opțiuni:

14K: Acesta indica faptul ca o piesă de aur este 583 sau 585 de aur. Toate au aceeasi valoare si puritate.

14K GP: „GP” inseamna „placat cu aur”. Obiectele placate cu aur sunt un ingredient de baza acoperit cu un strat subtire de aur de 14 karate.

14K GEP: Aceste semne inseamna ca metalele de baza ale unui obiect au fost galvanizate cu aur de 14 karate. Galvanizarea este procesul prin care se utilizează un curent electric pentru a aplica un invelis metalic pe un obiect.

14k GF: „GF” înseamnă „umplut cu aur. Un strat mai gros de aur acopera un obiect care este umplut cu aur. Stratul reprezinta cel putin cinci procente din piesa finala
 

Aurul 585: Alegeri de culoare
 

Bijuteriile din aur sunt disponibile in trei culori: alb, galben și roz. Fiecare culoare reflecta diferite tipuri de aliaje. La bijuterii din aur 585, diferentele de pret intre cele trei nu sunt foarte mari.
 

Aurul galben este cel mai des folosit aur. Compozitia aurului galben este aur pur si metale aliaje: cuprul și zincul.
 

Avantajele aurului galben sunt:
Este cel mai hipoalergenic dintre cele trei aurii
Complementeaza tonurile mai inchise ale pielii

Dezavantajele sunt:
Este maleabil și mai moale, ceea ce inseamna ca se zgarie mai usor decat aurul alb sic el roz


Aurul roz este format din cupru, zinc si aur pur. Cu cat este mai mult cupru, cu atat culoarea este mai profunda. Cu cat este folosit mai putin cupru, cu atat culoarea devine mai roz.
 

Avantajele aurului roz sunt:
Este foarte durabil
Nu are nevoie de placare

Dezavantajele aurului roz sunt:
Unii oameni sunt alergici la cupru
 

Produsele din aur alb sunt aur pur amestecat cu metale albe precum argint, nichel și paladiu. Piesele din aur alb au adesea un strat de rodiu.
 

Avantajele sale sunt:
Arată ca platina, dar costa mai putin
Are o durabilitate mai mare si este mai rezistent la zgarieturi decat aurul galben
 

Dezavantajele aurului alb sunt:
Are nevoie de lustruire regulata
Placarea cu rodiu necesita inlocuire regulate (este necesar sa se refaca placarea cu aur la 12-16luni)
Nu este hipoalergenic
 

Concluzii deste aurul 585
 

Bijuteriile din aur 585 au un continut de 58.5% aur si sunt mai durabile decat aurul de karate mai mare. De asemenea, aurul 585 este relativ accesibil si vine intr-o gama de 3 culori. Cand te uiti la bijuteriile 585, este important sa retii ca o piesă de aur 585 poate avea inscriptiile „14k”, 585 sau 14k & 585 pe ea.

De asemenea, ar trebui ce ceri certificatul de calitate pentru aur. In caz contrar, e posibil sa ai parte de neplaceri. Acest certificat trebuie sa poarte stampila comerciantului. In Romania, legea interzice comercializarea aurului, de catre entitati care nu detin autorizatie speciala, emisa de ANPC.

Speram ca informatiile noastre sa te ajute si te invitam sa descoperi colectia de bijuterii certificate iNGRiKO. Alege un cadou pentru tine sau fa o surpriza frumoasa unei persoane dragi sufletului tau.
 

Cu drag,
Echipa iNGRiKO

Intrebari Frecvente

Ce inseamna 585 la aur?
Aurul 585 este etichetat ca 14 karate și este 58.5% aur pur. Când o piesă include 58.5% procente de aur, restul ingredientelor sunt metale aliate. Metalele care intra in componenta aliajului (nichel, cupru sau zinc) ajuta la intarirea aurului, astfel incat sa reziste la uzura normala.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!