Comenzile plasate intre 09-10 Mai, vor ajunge la destinatie in perioada 13-14 Mai 🎁.

Ce este Argintul 925?

Ce este Argintul 925?

Ce este Argintul 925?
 

           Bijuteriile sunt parte din viata noastra si ne-au infrumusetat zilele dintotdeauna. Printre cele mai cautate, dorite si achizitionate sunt bijuteriile din argint. Daca ai cumparat si tu una, ai observat ca poarta inscriptia 925 si poate te-ai intrebat:  Ce este Argintul 925?
 

Argintul sterling, cunoscut si sub denumirea de argint 925, este un aliaj metalic folosit in bijuterii si obiecte decorative de uz casnic. In mod traditional, este 92,5% argint (Ag) și 7,5% cupru (Cu). Ocazional, si alte metale (ex: zinc sau nichel) fac parte din procentul de 7,5% al aliajului, dar marcajul distinctiv 925 va indica intotdeauna puritatea argintului de 92,5%. Iata aici lantisoare din Argint 925, care sunt in trend acum: Lantisoare din Argint 925 rodiat.
 

Majoritatea iubitorilor de bijuterii sunt familiarizati cu termenul de argint sterling si probabil au vazut inscriptia 925 pe interiorul unui inel sau pe o inchidere de lantisor. Numarul 925 de pe bijuterie reprezinta cantitatea de argint pe care o contine.
 

Pe bijuteriile din argint veritabil, poti gasi inscriptia 925 sau o varianta a cuvantului sterling (exemple: STER, STG, SS sau Sterling Silver) stampilat intr-un loc discret, cum ar fi spatele unui pandantiv sau pe o inchizatoare. Daca este deosebit de mic, o lupa sau lupa unui bijutier poate fi de ajutor pentru a identifica stampila de argint 925 si alte semne distinctive pentru bijuterii.
 

Marcajul 925 este folosit pentru a identifica bijuteriile din argint sterling autentic, care conțin 92,5% argint.
 

Spre deosebire de argintul pur, care conține 99,9% argint elementar (Ag), argintul sterling (925) contine unul sau mai multe metale suplimentare care adauga rezistenta materialului altfel delicat. Argintul pur este in mod natural foarte moale si s-ar indoi sau s-ar rupe cu usurinta daca ar fi folosit pentru bijuterii, fara a fi amestecat cu un metal mai puternic.
 

Procentul de 7,5% dintr-o bijuterie de argint, este cel mai frecvent cupru. Cu toate acestea, unii bijutieri  opteaza pentru a adauga durabilitate cu aliaje de zinc sau nichel. Argintul sterling intarit cu cupru este preferat de multi iubitori de bijuterii, in special de cei cu pielea sensibila. Iti recomandam sa te informezi daca bijuteria dorita contine nichel, pentru a evita alergiile nedorite.
 

Compozitia bijuteriilor tale din argint si factorii de mediu, cum ar fi umiditatea si uleiurile pentru corp, pot influenta reactiile pielii atunci cand le porti. Consulta un ghid de ingrijire a bijuteriilor pentru a afla mai multe despre argintul 925 si alte metale utilizate în bijuteriile dorite. Uleiurile pielii (PH-ul), umiditatea si compozitia metalului sunt toti factori care pot duce la deteriorarea bijuteriilor din argint 925.
 

Cum deosebesc Argintul 925 de tinichele?
 

Datorita faptului ca argintul este atat o culoare, cat si un element, poate exista o confuzie în jurul diferitelor tipuri de argint. Cuvantul argint este adesea atasat aliajelor care contin mai putin de 92,5% argint cat si catorva care nu contin deloc argint.
 

In timp ce argintul 925 este standardul in Statele Unite si alte cateva tari, termenul sterling poate fi folosit pe piesele de argint cu puritate mai mica de 925, in anumite tari. Daca vezi o piesa marcată cu 800 sau 900, vei sti ca aceasta contine mai putin argint decat argintul calitativ. Numărul 800 reprezinta 80% argint, 900 înseamna 90% si asa mai departe.
 

O alta situatie este cand vezi termeni precum „nichel-argint” si „alpaca” sunt folosiți pentru a descrie metalele de culoare argintie care nu contin argint elementar (Ag). Pentru a complica si mai mult problema, mai multe metale de culoare argintie folosite in unele magazine nu contin deloc argint. Termeni precum nichel-argint, argint german indica aliaje care ar putea arata ca argint pentru ochiul neantrenat, dar sunt compuse din metale precum nichelul, cuprul si zincul.
 

Este important sa cumperi de la o companie de bijuterii de incredere si sa verifici daca achizitionezi argint 925 autentic. In cazul in care ai alergie la nichel si bijuteria contine acest metal, pielea ta va suferi.
 

Iata cateva metode prin care iti poti da seama ca ai in fata metale comune, fara legatura cu Argint 925:
 

  • au un pret foarte mic
  • daca le apropii de un magnet, vei observa sa sunt atrase de acesta (argintul 925 nu e atras de magneti)
  • au miros specific (argintul 925 nu are miros)
  • nu au certificat de calitate atasat
 

Acorda atentie acestor detalii si informeaza-te referitor la comerciantii de unde doresti sa achizitionezi bijuterii, pentru a evita neplacerile.
 

Cum si unde se extrage argintul?
 

Minereul de argint este extras atat prin metode in cariera deschisa, cat si prin metode subterane. Metoda carierei deschise implica utilizarea masinilor grele pentru a extrage zacaminte relativ aproape de suprafata Pamantului.  In mineritul subteran, tunelul puturilor adanci in pamant permite extragerea minereului.
 

Argintul este extras in Mexic (cel mai mare producător), China, Peru, Chile, Australia, Polonia, Bolivia si SUA.
 

Care sunt avantajele și dezavantajele argintului 925?
 

Care sunt argumentele pro și contra?  In esenta, argintul este o optiune de bijuterie frumoasa si accesibila. Cu toate acestea, fara intretinere adecvata, se poate pata in timp si poate fi mai expus deteriorarii daca e purtat in timpul activitatilor sportive, agricole ori in timpul celor ce presupun manuirea substantelor chimice.
 

Care sunt proprietatile vindecatoare ale argintului 925?
 

Pentru inceput, argintul are agenti antimicrobieni puternici care te ajuta sa te protejezi  impotriva racelii. De asemenea, poate ajuta la vindecarea ranilor. Agentii antimicrobieni gasiti in argintul 925 ajuta si la ingrijirea pielii.
 

Este bine sa port argint 925 in fiecare zi?
 

Argintul 925 autentic este un metal fabulos de purtat in fiecare zi, deoarece are multe beneficii. Argintul este versatil, accesibil si durabil. Daca ai grija de bijuteriile tale si te asiguri ca eviti contactul cu anumite substante chimice, bijuteriile din argint pot fi purtate toata  ziua fara probleme!
 

Argintul este bun pentru energie?
 

Argintul ajuta, de asemenea, la reglarea interna a caldurii si la circulație. Studiile cercetătorilor au raportat imbunatatiri ale nivelurilor de energie si ale echilibrului starilor de spirit dupa purtarea argintului.
Speram ca informatiile noastre te-au ajutat si te invitam sa descoperi colectiile de bijuterii iNGRiKO si sa te bucurii de toate proprietatile argintului.
Expediem rapid si sigur oriunde in Romania, cat si in toata lumea prin partenerul nostru de incredere DHL.

Cu drag,
Echipa iNGRiKO

Intrebari Frecvente

Ce marcaje argint exista?

Pe bijuteriile autentice din argint vei intalni adesea marcajele 925 (reprezentand cea mai buna varianta a argintului, ideala pentru confectionarea bijuteriilor),  875, 800 sau 750, toate fiind marcaje reale, care indica procentul de metal pur care se regaseste in aliaj. 

Cum se verifica argintul?

Un mod extrem de simplu de a verifica daca piesa ta este autentica sau contrafacuta este prin testul magnetului. Pusa in contact cu un magnet, o bijuterie din argint autentic nu va reactiona, in timp ce una contrafacuta va fi atrasa de magnet, ca urmare a compozitiei sale metalice. Argintul, ca metal, nu are proprietati magnetice, astfel ca o piesa reala din argint va ramane mereu neutra la contactul cu un magnet.

De ce se innegreste argintul?

Uneori bijuteriile din argint se innegresc. Aceasta este o reactie normala si este inca o data dovada ca bijuteria pe care o aveti este din Argint. Innegrirea sau oxidarea se se formeaza ca o reactie a argintului 925 cu ozonul si hidrogenul sulfurat din aer, iar pe bijuterie se depune un strat de culoare negru, verde sau galbui-maroniu. Si alti factori precum produsele de infrumusetare, uleiurile/cosmeticele de corp, sau ph.ul propriu al pielii pot provoca o patare mai rapida a bijuteriei. Cea mai buna modalitate de a pastra lustrul si frumusetea argintului este chiar purtarea bijuteriei

Cum se curata argintul?

1.Cel mai popular sfat: folositi apa si sapun!
Probabil pare o tehnica banala, insa aceasta metoda blanda nu ataca stratul exterior al argintului. Atentie, insa, este utila doar pentru mentenanta acestor bijuterii sau ca masura preventiva. Nu poate curata un strat profund oxidat. Asigurati-va ca ati uscat cum trebuie bijuteria curatata.

2.Folositi pasta de dinti
Secretul este scufundarea bijuteriei pentru cateva zeci de minute intr-un vas cu apa calda. Abia dupa asta, stratul exterior fiind înmuiat, poate fi curatat cu o periuta fina si pasta de dinti.  

3.Folositi bicarbonatul de sodiu
Puteti sa amestecati praful de bicarbonat cu cativa stropi de apa sau chiar cu o lingurita de otet si sa lustruiti suprafata cu o periuta fina de dinti.O alta metoda este sa lasati obiectul la inmuiat cateva ore intr-o solutie formata din apa, bicarbonat si otet. 

4.Folositi o carpa speciala pentru argint sau mergeti cu bijuteria dvs la un bijutier care utilizeaza solutii speciale de curatare a metalelor pretioase

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!